HAYATTA İYİLİK VAR DEDİLER!

Yeni Urfa Gazetesi muhabirinin haberine göre Hayatta İyilik Var Derneği'nin katkılarıyla Eyyübiye ilçe kırsalında bulunan Altınbaşak İlk ve Ortaokulu'nda kütüphane ve EBA Destek Merkezi açıldı

Pandemi nedeniyle kısıtlı yapılan yüz yüze eğitimde öğrencilerinin derslerden geri kalmaması için büyük çaba sarfeden ve Hayatta İyilik Var Derneği ile sıkı bir çalışma sürecine giren okul müdiresi Müşerref Kaya’nın çabalarıyla Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesinde Kırsal Altınbaşak İlk ve Ortaokulu'nda kütüphane ve EBA Destek Merkezi açıldı.

Eğitim gönüllüleri ve hayırseverlerin kitap, tablet ve bilgisayar desteğiyle oluşturulan kütüphane ve Destek Merkezi'nin açılışı için okulda tören düzenlendi.

Hayatta İyilik Var Derneği ve okul müdiresi Müşerref Kaya ile birlikte yürüttüğü kampanya da aynı zamanda hatırı sayılır sayıda fidan bağışında bulunuldu.

Kampanya öncesi okulda kütüphane, yemekhane, mescid gibi eksikliklerin yanı sıra bilgisayar, tablet ve kırtasiye gibi önemli eksiklerin bir kısmının tamamlandığı öğrenildi.

Koronavirüs tedbirleriyle düzenlenen açılış törenine Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Hayatta İyilik Var Derneği Başkanı Ufuk Tan, Altınbaşak İlk ve Ortaokulu Müdürü Müşerref Kaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere yönelik renkli etkinliklere sahne alan törende gönüllerince eğlenen minik öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer'in açılış kurdelesini kestiği kütüphane, öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Şanlıurfa da birçok köy okulunun benzer sıkıntılar içerisinde olduğu bu süreçte gerek okul müdiresi Müşerref Kaya gerek Hayatta İyilik Var Derneğinin yaptığı bu kampanya ve etkinlik hayırsever iş insanları ve eğitime gerçekten önem veren kurum ile vatandaşlar için örnek olması hasebi ile de ön plana çıktı.

Kaynak: arpakmedya.com