İNSANİ YARDIM TIRLARI

Bugüne kadar İsrail’in saldırılarında 34 bin 262 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca binlerce genç, yaşlı, kadın hatta çocuk tutuklandı. İsrail, tarihin belki de hiç tanıklık etmediği bir vahşete imza attı.

Bu zulmün karşısında Hayatta İyilik Var Derneği olarak Gazze'deki kardeşlerimize insani yardım yollayarak destek olmayı sürdürüyoruz.

6 ayı aşkındır İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin'in onurlu ve izzetli halkı olan kardeşlerimize insani yardımları ulaştırıyoruz.

31 Ekim 2023’den bu güne değin Derneğimiz yaptığı çalışmalarla;

Tedarik ettiği insani yardım malzemelerini Mısır Kızılay’ı üstünden Filistin Kızılay’ına ileterek malzeme gönderiyor. Bu malzemeler Mısırlı yetkililer tarafından derneğimize iletilen acil ihtiyaçlar listesi ön planda tutularak tedarik ediliyor.

Tırlarımıza yüklenen malzemeleri genel olarak gıda ve su oluşturuyor.

Sahaya ayak bastığımız tarihten itibaren 61 TIR insani yardım malzemesi Filistin’e gönderilmiştir.

Ayrıca acil ihtiyaçlar içinde bulunan çadır altına serilecek hasır ve çocuklar için kıyafetler gönderilmiştir.

Mısır'ın Filistin sınır kapısına en yakın noktası olan Port Said ilçesinde, Mısır Kızılayı’nın resmi şubesinin bulunduğu noktadan, tedarik edilen insani yardımlar tırlarımıza yükleniyor. Bu alanda yapılan hazırlıkların ardından, Gazze’ye doğru yola çıkan tırlarımız Filistin Kızılay’ına teslim ediliyor. Sınırın ötesine iletilen yardımlar oradaki yetkili kardeşlerimiz tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Tüm bu yardım faaliyetlerimiz Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği ile beraber organize edilerek yapılmıştır.

Paylaş: